Vrei să știi dacă ai o minte sclipitoare și poți rezolva rapid orice? Gândul îţi prezintă un test IQ exclusiv pentru genii.
Câte triunghiuri sunt în această poză, de fapt?
Imaginea pare mai întâi a fi o ilustrare simplă cu diferite triunghiuri. Cu toate acestea, oamenii nu reușesc să găsească răspunsul corect la prima încercare. Iată un indiciu pentru tine: Secretul este să combini mai multe triunghiuri mai mici pentru a crea un triunghi mai mare.
Ai reușit să găsești răspunsul?
Dacă rezultatul tău este 24, trebuie să știi că acesta este greșit. Există 25 de triunghiuri în imagine.
„A” din semnătura artistului din colțul din dreapta sus conține al 25-lea triunghi.
Prin urmare, există 25 de triunghiuri în această imagine.
IQ-ul este un tip de scor standard care indică nivelul de inteligență al unei persoane. Termenul „IQ” a fost inventat în 1912 de către psihologul William Stern pentru testul german Intelligenzquotient. La acea vreme, IQ-ul era reprezentat ca un raport între vârsta mentală și vârsta cronologică x 100.
Persoanele care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activitaţi creatoare şi îi conduc pe alţii. Valorile de IQ dintre 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie.
Persoanele care au valoarea IQ-ului mai mare de 140 sunt extraordinar de abile în activitaţi creatoare şi îi conduc pe alţii. Sunt adevărate genii, descoperă teorii şi aparate noi. Reprezintă 0,2% din populaţie. Printre personalitățile contemporane cunoscute cu un IQ mare se numără Bill Gates sau Stephen Hawking.
În schimb, valorile de IQ dintre 131 şi 140 ating mai puţin de 3% din populaţie. Persoanele cu IQ-ul acesta sunt specialişti, cercetători sau manageri foarte buni. Arnold Schwarzenegger și Nicole Kidman au un IQ care se încadrează în aceste valori.